StoryEditor
SvijetNdrangheta na udaru

Talijani digli sve na noge: tisuće karabinjera, helikopteri, psi tragači i stručnjaci za bunkere u lovu na pripadnike moćne kalabreške mafije

4. srpnja 2017. - 20:31

Više od tisuću karabinjera sudjelovalo je u opsežnoj operaciji protiv Ndranghete, moćne kalabreške mafije, protiv čijih 116 članova su izdani uhidbeni nalozi, objavile su vlasti u utorak.

Karabinjerima su podršku pružali helikopteri, psi tragači i stručnjaci u potrazi za bunkerima koji su mogli poslužiti kao skrovište za mafijaške šefove.

Glavne točke optužnice su udruživanje zločinaca mafijaškog tipa, iznuda, pronevjera, ilegalno posjedovanje oružja.
Dvadeset četiri mafijaške obitelji Kalabrije, na jugu Italije, obuhvaćeno je tom operacijom koja je omogućila otkrivanje novih struktura Ndranghete, među kojima neke vrste "sudova" za rješavanje unutarnjih sukoba između različitih klanova.

"Udarili smo na šefove najvažnijih obitelji, sve čelnike", izjavio je pred novinarima Federico Cafiero de Raho, tužitelj Reggio Calabrie, središta regije.

"Udarili smo u središte Ndranghete na nacionalnoj i međunarodnoj razini. To srce Ndranghete upravlja pravim holdingom", dodao je general karabinjera Giuseppe Governale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 00:02