StoryEditorOCM
Svijetgužva na granicama

Švedska vladajuća stranka prelomila, u ponedjeljak će službeno podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u. Što li će na to reći Rusi?

Piše PSD
15. svibnja 2022. - 18:52
Švedska premijerka Magdalena Andersson sazvat će posebni sastanak kabineta na kojem će biti donesena formalna odluka o podnošenju zahtjevaAFP

Nakon što je Finska objavila da će podnijeti zahtjev za pristup NATO-u, o čemu se već neko vrijeme spekuliralo, iščekivala se odluka Švedske, koja je paralelno s Finskom otvorila to pitanje.

Sada je i Švedska na korak do podnošenja zahtjev aza članstvo u NATO-u. Vijest o tome objavila je u ime vladajuće švedske stranke ministrica vanjskih poslova Ann Linde na Twitteru.

"Švedska socijaldemokratska stranka donijela je danas povijesnu odluku da kaže 'DA' zahtjevu za članstvo u NATO savezu. Ruska invazija na Ukrajinu pogoršala je sigurnosnu situaciju u Švedskoj i Europi u cjelini", napisala je ona na Twitteru.

Švedski parlament raspravljat će u ponedjeljak o sigurnosnoj situaciji, a premijerka Magdalena Andersson sazvat će posebni sastanak kabine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:09