StoryEditor
Svijetaktivizam

Svaka čast akciji na društvenim mrežama, ali... Greta Thunberg vratila se na klimatske prosvjede ispred švedskog parlamenta

Piše Hina
11. lipnja 2021. - 14:24

Nakon dužeg razdoblja prosvjeda na internetu, švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg vratila se u petak ispred zgrade švedskog parlamenta na još jedan prosvjed protiv klimatskih promjena u njezinoj organizaciji.

Uz nekolicinu drugih prosvjednika, Thunberg se, uz natpis "Školski štrajk za klimu" i s maskom na licu s logotipom Petkom za budućnost, vratila na mjesto na kojem je počela štrajk u Stockholmu, o čemu je obavijestila svoje pratitelje na Instagramu.

"Danas smo se vratili ispred parlamenta, a s obzirom na to da pandemija još nije gotova, držat ćemo se toga da nas je što manje i da je sve u skladu s epidemiološkim mjerama", napisala je Thunberg na svom Instagram profilu.

Thunberg je započela organizaciju prosvjeda 2018. ispred zgrade švedskog parlamenta, pozivajući političare da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena.

U nekoliko mjeseci osnovan je klimatski pokret mladih Petkom za budućnost, a masovnim demonstracijama koje su organizirali prisustvovalo je stotine tisuća mladih sudionika širom svijeta.

Međutim, pandemija koronavirusa privremeno je zaustavila i njihove prosvjede.

Budući da nije mogla nastaviti s "fizičkim" prosvjedima, Thunberg se okrenula objavljivanju slika na društvenim mrežama, s naglaskom na Instagram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 07:51