StoryEditor
Svijetposlodavka iz pakla

Susjed restorana stavio stolice u dvorište da radnici na pauzi mogu sjesti, reakcije na postupak vlasnice užarile društvenu mrežu

Piše PSD
28. lipnja 2022. - 15:04
Ovakav odmor zaposlenika vlasnicu restorana vjerojatno bi doveo do nervnoga sloma (ilustracija)Paun Paunović/Cropix

Radna praksa, posebno u doba prekarnoga rada, pokazuje najrazličitije postupke poslodavaca, kako u odnosu na iznose i isplatu plaća, tako i na radne uvjete. Kao i u drugim društvenim sferama, ima i dobrih postupaka poslodavaca, ali snažnije odjeknu oni loši.

Jedan je muškarac u anonimnoj objavi na Redditu ispričao kako živi odmah iza jednog restorana pa je radnicima iz ljubaznosti ostavio nekoliko stolica vani, kako bi imali gdje sjesti dok su na pauzi.

Ipak, njegov se čin pristojnosti nije svidio svima pa mu je samo nekoliko tjedana poslije prišla vlasnica restorana i tražila da stolice ukloni "jer je njenim zaposlenicima preudobno".

Iako ih, dodaje on, oni zaista koriste samo u vrijeme pauze; kad na njima sjede i pričaju; inzistirala je na tome da ih makne ili će ih, kako je rekla, ona sama baciti, prenosi Radiosarajevo.ba.

image

Konobari u tome restoranu moraju stajati i na pauzi (ilustracija)

Josko Šupić/Cropix

"Stavio sam ih tamo baš da bi ih osoblje koristilo jer inače sjede na našoj klupi i blokiraju nam ulazna vrata. Pa na pauzi su i mogu valjda malo sjesti", rekao je korisnik Reddita i dodao da su svi radnici fini i pristojni.

Ipak, nekidan ga je kad se vraćao s posla dočekala ljuta vlasnica; starija žena od 60 ili 70 godina; i objasnila mu da ona ljude ne plaća da sjede i ne rade, te da ne želi da im bude 'preudobno'. Ipak, on je, kaže, ne želi poslušati i odbija premjestiti stolice sa svog posjeda, a planira ih i lancem vezati za žičanu ogradu u dvorištu, kako ih se ona ne bi mogla sama riješiti.

"Danas sam naručio jedan od onih metalnih sigurnosnih lanaca i zavezat ću ih za svoju ogradu", iznio je svoj plan, a korisnike Reddita začudila je arogancija nekih poslodavaca.

"Vlasnica valjda ne zna da sretni i zadovoljni zaposlenici rade bolje", napisao je jedan korisnik, a drugi je dodao da im ona ne plaća i pauzu pa ni ne može određivati na čemu će u to vrijeme sjediti i što će raditi'.

image

Vlasnica restorana zaprijetila je dobrome susjedu da će mu stolice izbaciti iz dvorišta (ilustracija)

Joško Ponoš/Cropix

"Postavite znak zabrane prolaza, ali dajte do znanja zaposlenicima da su dobrodošli. Nikad nisam razumio poslodavce koji misle da na poslu morate biti jadni", zaključio je treći, piše Mirror, prenosi Radiosarajevo.ba.

Možda reakcije s Reddita dopru i do vlasnice pa će moguće i ona shvatiti da zaposlenici imaju pravo na dostaojanstven odmor. Na kojemu, za razliku od posla, ne moraju stajati na nogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 17:49