StoryEditorOCM
Svijet‘papinski džep‘

Suđenje kardinalu otkrilo vatikanske tajne: Umjesto na milosrđe, ‘Petrov novčić‘ se trošio na odvjetnike svećenika pedofila, ali i za kupnju Harrodsove zgrade u Londonu!

Piše Inoslav Bešker
7. studenog 2022. - 10:35
Giovanni Angelo Becciu na Vatikanskom se sudu branio tvrdnjom da Petrov novčić nije korišten za propale i nemoralne projekte...Afp

Skandalozan podatak da je iz Petrova novčića plaćan i honorar američkom odvjetniku za sudsku obranu tamošnjih svećenika pedofila izbio je u javnost na suđenju kardinalu Angelu Becciuu i još nekim vatikanskim dužnosnicima i posrednicima.

Lukavi posrednici su nevješte prelate preveli žedne preko Temze, uvjeravajući ih kako je kupovina Harrodsove zgrade u Londonu, u Kensingtonu, izvrsno ulaganje na kojemu će Sveta Stolica zaraditi. Kupila ju je za 300 milijuna sterlinških funti 2014. Uspjela ju je utržiti u srpnju 2022 za 186 milijuna funti.

 

O tome se skandalu zna i piše. Suđenje pred Vatikanskim civilnim sudištem je javno. Optužba tvrdi da je za kupnju korišten, a da Papa to nije znao, i Petrov novčić, prilog koji katolički vjernici iz svega svijeta daruju osobno poglavaru ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:02