StoryEditor
SvijetPHOENIX NETTS

Stravično ubojstvo u Velikoj Britaniji: 28-godišnja djevojka susjedu je ubila pa dijelove tijela stavila u kovčege, priznala je krivnju

Piše PSD
21. travnja 2021. - 20:39
Ben Stansall/AFP

Djevojka iz Britanije priznala je da je ubila Phoenix Netts, 28-godišnjakinju čiji su ostaci pronađeni u dva kofera u šumi Dean u Gloucestershireu u Engleskoj, piše The Guardian.

Gareeca Conita Gordon, također 28-godišnjakinja, izjasnila se krivom za ubojstvo susjede između 14. travnja i 12. svibnja 2020. Vjeruje se da su žene živjele u susjednim sobama u hostelu za žene u Birminghamu. Gareeci bi se trebalo suditi za ubojstvo sljedeći tjedan, a pred krunskim sudom u Bristolu putem video veze iz ženskog zatvora Eastwood Park u Gloucestershireu priznala je krivnju.

Na sudu nisu navedeni detalji motiva za ubojstvo niti okolnosti, a Gordon, koja se pojavila samo kako bi potvrdila svoj identitet i priznala krivnju, bit će osuđena sljedeći mjesec. Sudac Peter Blair QC, zapisničar Bristola, odredio joj je pritvor.

Policija je pronašla Phoenixine dijelo tijela u blizini kamenoloma u blizini Coleforda u šumi Dean 12. svibnja prošle godine. Do otkrića je došlo nakon što je jedan građanin prijavio lošu vožnju. Automobil  je nakon kratkog vremena pronađen i otkriveni su ljudski ostaci. Policajci su DNK analizom identificirali tijelo.

Izjava objavljena u ime njene obitelji u to je vrijeme glasila: „Kao obitelj shrvani smo onim što se dogodilo Phoenixu. Ponizno molimo da se poštuje privatnost naše obitelji dok tugujemo i pomirimo se s gubitkom Phoenix u takvim tragičnim okolnostima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 02:37