StoryEditor
SvijetSMRT U PROMETU

Stravična nesreća u Italiji: pokušavajući izbjeći kamion, mlada Hrvatica se zabila u hladnjaču. Iako je hitno prevezena u bolnicu, nije joj bilo spasa

Piše PSD/JL
9. kolovoza 2020. - 13:20
Iako su je helikopterom brzo transportirali u Treviso, mladoj Hrvatici tamošnji liječninci nisu mogli spasiti životVigili Del Fuoco

Vožnja bez položenog vozačkog ispita i neiskustvo za volanom uzrok su stravične prometne nesreće u talijanskoj regiji Veneto u kojoj je poginula 32-godišnja Hrvatica Severina S., javlja Jutarnji list.

Tragedija se dogodila u petak iza podneva na području između San Fiora i Castella Roganzuola nadomak Conegliana kada se Smart koji je vozila 23-godišnja A.B., i kojoj je suputnica bila Severina S., sudario s hladnjačom natovarenom voćem.

Prema informacijama s mjesta nesreće koje je do sada prikupila talijanska policija, u kobno vrijeme navedenom dionicom kretao se Smart, a iz suprotnog smjera nailazio je jedan kamion koji je taman skretao u lijevo na benzinsku crpku i pritom sjekao put Smartu.

Navodno je 23-godišnjakinja tad skrenula u lijevo na suprotni prometni trak kako bi izbjegla sudar s kamionom koji skreće, ali je taman tada, ne vidjevši da se iza toga kamiona kreće još drugo vozilo, zabila frontalno u hladnjaču.

Od siline naleta, djevojke su ostale ukliještene u smrskanom autu te su ih rezanjem lima spašavali lokalni vatrogasci. S ozljedama opasnim po život Severina S. je helikopterom prevezena u bolnicu Ca'Foncello u Trevisu gdje je unatoč promptnoj liječničkoj intervenciji nedugo zatim podlegla teškim ozljedama.

Njezina, pak, nesavjesna prijateljica A.B. je hospitalizirana u bolnici u Coneglianu s teškim ozljedama nogu. Kada se oporavi i bude otpuštena s bolničkog liječenja, nad njom će biti provedeno kriminalističko istraživanje kako bi se suočila s kaznenim prijavama koje joj prijete i zbog kojih bi mogla, ako joj se i sudskim putem dokaže krivnja, provesti najmanje četiri godine u zatvoru, piše Jutarnji list.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 15:31