StoryEditor
Svijetantimasker priznao zločin

Strava u Njemačkoj: dvadesetogodišnji radnik na pumpi upucan u glavu nakon što je zatražio od kupca da stavi masku na lice

Piše PSD
21. rujna 2021. - 13:04

Radnik na benzinskoj pumpi u njemačkom gradu Idar-Oberstein Rhineland-Palatinate ubijen je nakon spora s klijentom u vezi s mjerama protiv koronavirusa, priopćila je policija u ponedjeljak. Prema policijskom izvještaju, osumnjičen je 49-godišnji muškarac koji je u subotu navečer pucao u zaposlenika benzinske pumpe zbog potrebe nošenja maske u objektu, donosi Klix.ba.

Rečeno je da je muškarac ušao na benzinsku pumpu kako bi obavio kupovinu bez maske za lice, a 20-godišnji zaposlenik ga je zamolio da se pridržava propisa. Njih dvojica su se navodno posvađali, što je navelo čovjeka bez maske da ode.

Međutim, tvrde iz policije, muškarac se vratio otprilike sat kasnije. Ovaj put je nosio masku, ali ju je skinuo i dvojica muškaraca su započela novu svađu. Osumnjičeni je tada iz džepa izvukao skriveni pištolj i pucao dvadesetogodišnjaku u glavu. Nakon incidenta osumnjičeni je pobjegao pješice.

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i započela potragu za muškarcem. Međutim, sljedećeg dana 49-godišnjak je ušao u policijsku stanicu i priznao zločin.

Osumnjičeni je navodno rekao policajcima da se protivi restriktivnim mjerama protiv koronavirusa i da ga je situacija u vezi s pandemijom koronavirusa jako uznemirila.

Osjećao se stjeran u kut i "nije vidio drugi izlaz" osim da pokaže primjer. Osumnjičeni je smatrao žrtvu "odgovornom za cjelokupnu situaciju, jer se pridržavala pravila".

Gradonačelnik Idar-Obersteina Frank Frühauf izrazio je šok i zaprepaštenje zbog zločina.

"Ovo je prilično nezamisliv, užasan čin koji se dogodio ovdje u Idar-Obersteinu. Takav zločin je bez presedana. Trebat će vremena da se pomirite s tim", rekao je, dpnosi Klix.ba.

item - id = 1128907
related id = 0 -> 1132645
related id = 1 -> 1128957
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 09:08