StoryEditorOCM
Svijetnovo nenormalno

Stotine tisuća Rusa napustilo je domovinu zbog kulta rata i kaznenog progona za bilo kakvu kritiku. Putin ih zove ‘ološem‘ i ‘nacionalnim izdajnicima‘

Piše PSD
19. travnja 2022. - 13:53
Vladimir Putin je sredinom ožujka rekao da 'ološ' i 'nacionalne izdajnike' treba 'očistiti'. Od 2000. godine, kad je izabran za predsjednika, do 2020., četiri do pet milijuna Rusa je emigriraloAFP

Nana Greenstein napustila je Rusiju jer bi zbog novih zakona Kremlja o kažnjavanju kritika na račun takozvane "specijalne operacije u Ukrajini" mogla završiti u zatvoru.

Greenstein, inače dramaturginja, njen suprug Viktor, videourednik, i 14-godišnja kći Tonja ostavili su iza sebe histeriju u Rusiji koju je izazvao rat u Ukrajini, i procesuiranje svakoga tko se usudi reći da je "specijalna operacija" ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini, zapravo, rat.

"Svijet koji smo gradili godinama, koji se činio nepokolebljivim, važnim i relevantnim, srušio se pred mojim očima kao da je napravljen od kartona", kaže Greenstein za Al Jazeeru iz iznajmljenog stana u armenskoj prijestolnici Erevanu.

Kada je u ožujku došla u Armeniju, obitelj Greenstein zatekla je desetke tisuća drugi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:49