StoryEditor
Svijetstrašna nesreća

Srušio se pakistanski putnički avion sa 107 putnika, pao je među kuće u gusto naseljenom području. Vlasti strahuju od velikog broja mrtvih

Piše PSD.
22. svibnja 2020. - 12:45

Zrakoplov pakistanske aviokompanije PIA sa stotinjak putnika i članova posade pao je u petak u naseljenom području grada Karachija, a vlasti strahuju od velikog broja mrtvih.

Aviokompanija je objavila da je let PK 8303 pao s 99 putnika i osam članova posade, no dužnosnici zračnog prometa tvrde da je u avionu sveukupno bilo 99 ljudi.

Televizijske snimke s mjesta nesreće pokazale su crni dim, uništene krovove i ostatke zrakoplova po ulicama kojima se vozila hitne pomoći probijaju kroz mase ljudi.

Internetska stranica flightradar24.com pali je zrakoplov identificirala kao 15 godina stari Airbus A320 koji je letio iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi, nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

„Posljednje što smo čuli od pilota je da ima tehničkih problema“, rekao je u videoporuci glasnogovornik PIA-e Abdullah H. Khan.

„Prije približavanja smo mu rekli da su obje piste slobodne, no on je odlučio da će napraviti krug. To je veoma tragičan incident“.

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće.

Na mjesto nesreće, gusto naseljeno područje udaljeno nekoliko kilometara od zračne luke, stigle su pakistanska vojska i spasilačke službe. Televizijske snimke pokazuju kako je izgorjelo nekoliko automobila.

„Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća“, kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

Na nesreću se osvrnuo i pakistanski premijer Imran Khan.

„Šokiran sam i tužan zbog PIA-inog pada. U kontaktu sam s direktorom tvrtke Arshadom Malikom koji je na putu za Karachi, kao i sa spasilačkim timovima na terenu jer je to trenutno prioritet“, napisao je na Twitteru.

„Odmah se pokreće istraga. Moja sućut i molitve su s obiteljima poginulih“, napisao je Khan.

item - id = 1022487
related id = 0 -> 1126340
related id = 1 -> 1126335
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 22:26