StoryEditorOCM
Svijet‘švapska posla‘

Srpkinja u Njemačkoj izazvala prometnu i ostala šokirana kaznom za oguljeno drveće, naplatili su joj za svako stablo

Piše vijesti sd
12. svibnja 2023. - 06:25

Iskustvo rada i života u drugoj državi, kulturi i običajima često je traumatično, čak i ako se tamo provede nekoliko godina.

Jedna žena iz Srbije koja živi u Njemačkoj na svoj TikTok profil redovito stavlja videa o životu u toj zemlji i razlikama u cijenama. Nedavno je iznenadila pratitelje objavom jednog videa.

"Dobila sam kaznu od 690 eura u prometnoj nesreći kada sam autom gulila stabla. Dobije se točno za koliko centimetara i za koje stablo", napisala je ona i priložila fotografiju kazne.

image

Kazna za oguljena stabla i njihove fotografije

Screenshot Twitter/ Mondo

Dobila je kaznu od 150 eura jer je oštetila stablo bukve od 30 cm. Budući da je oštetila još jednu bukvu, ali je ogrebotina na stablu bila 10 cm, to ju je koštalo 80 eura. Za dva oštećenja smreke od po 20 cm dobila je kaznu od 200 eura, a za oštećenje javora od 20 cm kaznu od 150 eura. Dodatno su joj naplatili i to što su ga morali čistiti nakon nesreće, što je koštalo 40 eura. Porez na to iznosio je 66 eura, pa je žena ukupno dobila kaznu od 686 eura.

Ljudi u komentarima bili su šokirani. "Je li to realno", "Ja sam za kamen dao 800 eura. Švapska posla", "Pa s tim novcem ću se grijati cijelu zimu", "U Njemačkoj je bolje udariti čovjeka nego drvo", bili su samo neki od komentara, piše Mondo.

Hoće li kazna i takvi komentari biti poticaj ženi da se vrati tamo gdje je još uvijek bolje udariti drvo nego čovjeka, vidjet će se u idućim objavama na TikToku.

image

Kazna od 150 eura vozačici je naplaćena samo za oštećenje stabla bukve u dužini od 30 cm (ilustracija)

Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:04