StoryEditorOCM
Svijetuhvaćen bjegunac

Srbin ‘pao‘ na graničnom prijelazu: ucjenjivao je svoju udanu ljubavnicu, a imao je i lažnu Covid potvrdu

Piše PSD
26. travnja 2022. - 21:32

Njemačka policija u subotu, 16. travnja, na graničnom prijelazu s Austrijom uhitila je 35-godišnjeg državljanina Srbije, za kojim se traga više od godinu dana zbog sumnje da je pokušao iznudu, prenosi Kroativ.

Prilikom redovne kontrole ustanovljeno je da za srbijanskim državljaninom postoji nalog za uhićenje koji je raspisao Okružni sud u Nunbergu.

"Muškarac je navodno tajno fotografirao svoju partnericu dok su bili u vezi. Kad je ona s njim raskinula, on to nije želio prihvatiti pa joj je prijetio da će objaviti snimku ako mu ne isplati 10.000 eura. Žena nije odgovorila na ovaj pokušaj ucjene", prenosi njemački Presseportal.

Uhićeni muškarac tada joj je zaprijetio da će snimke poslati njezinom mužu te ih objaviti na društvenim mrežama ako mu ne uplati 15.000 eura.

Osumnjičenom nije bio uručen nalog, jer se ispostavilo da je ranije pobjegao u drugu zemlju.

"Tražena osoba je uhićena prilikom kontrole federalne policije. U okviru njegove potrage, policajci su u otkrili praznu kartu za cijepljenje. Dokument nije sadržavao nikakve podatke, ali je imao dva dokaza o cijepljenju protiv koronavirusa. Ispitivanje je pokazalo da je potvrda lažna, zbog čega je muškarac optužen i za pribavljanje lažnih isprava. Trenutno se nalazi u istražnom pritvoru", navodi njemački portal, a piše Kroativ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 01:39