StoryEditor
Svijetozbiljne mjere

Sprema li se nestašica? Vodeći proizvođač medicinskih rukavica obustavlja proizvodnju u polovici svojih tvornica

Piše HINA
7. srpnja 2021. - 19:10

Malezijski proizvođač medicinskih rukavica za jednokratnu upotrebu Top Glove objavio je u srijedu da je obustavio proizvodnju u tvornicama u saveznoj državi Selangor zbog postroženih mjera suzbijanja covida 19.

"Top Glove obavještava javnost da njegove tvornice medicinskih rukavica u Klangu neko vrijeme neće raditi, u skladu s direktivom o pojačanoj kontroli kretanja (EMCO)", stoji u priopćenju.

Više od polovine tvornica Top Glovea nalazi se u mjestu Klang u saveznoj državi Selangor.

Najveći proizvođač medicinskih rukavica u svijetu napomenuo je da čeka dodatna objašnjenja zdravstvenih vlasti.

Ministarstvo međunarodne trgovine i industrije priopćilo je da je na područjima s pojačanim ograničenjima kretanja dozvoljen rad ključnih sektora koji podržavaju proizvodnju zdravstvenih proizvoda, hrane i pića i globalnih lanaca opskrbe .

Nije precizirano vrijedi li to i za proizvođače rukavica.

Manji konkurent Hartalega Holdings priopćio je kako će gašenje njegovih proizvodnih pogona u velikoj mjeri utjecati na lokalni i međunarodni lanac vrijednosti u sektoru zdravstvene zaštite.

Malezija je prošlog tjedna postrožila ograničenja kretanja i rada tvrtki i tvornica u glavnom gradu Kuala Lumpuru i u susjednoj saveznoj državi Selangor do 16. srpnja kako bi zaustavila snažan rast broja novozaraženih koronavirusom.
 

item - id = 1111093
related id = 0 -> 1130367
related id = 1 -> 1130365
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 11:53