StoryEditor
Svijetdeset ozlijeđenih

Šokantni prizori u avionu na letu od Kosova do Švicarske: od snažnih turbulencija stjuardesa odletjela u strop, uspaničeni putnici vrištali!

Piše JL
18. lipnja 2019. - 09:33

Deset ljudi završilo je u bolnici zbog ozljeda koje su zadobili tijekom snažnih turbulencija u koje je u nedjelju uletio avion bugarske kompanije ALK Airlines na liniji Priština-Basel, a na snimci koja se pojavila vidi se trenutak u kojem je jedna od stjuardesa, zajedno s kolicima za piće, doslovce odbačena u strop zrakoplova, prenosi Jutarnji list.

Na videu koji traje 30 sekundi, a koji je mobitelom snimila jedna od putnica, čuju se vrisci uspaničenih putnika, a jedna gospođa se, kako se čini, moli dok se zrakoplov nemilice trese. Kako javlja ABC News, neki od putnika su se požalili na opekline s obzirom da je dio napitaka na stjuardesinim kolicima bio vruć.

 

Nakon slijetanja na aerodrom u Baselu, ozlijeđeni su smješteni u nekoliko lokalnih bolnica, ali čini se da nitko nije zadobio teže ozljede.

- Let iz Prištine ušao je u turbulencije 20-ak minuta prije slijetanja. Pilot je odmah alarmirao kontrolu leta tako da su avion na pisti dočekali vatrogasci, izjavio je glasnogovornik baselskog aerodroma.

U ALK Airlinesu su također potvrdili da je došlo do turbulencije te da je snimka koja se pojavila autentična.

- Te turbulencije smo očekivali, a stjuardesa je išla pokupiti sva pića i čaše od putnika prije udara, rekli su iz kompanije i dodali da se ona nakon incidenta osjeća 'sjajno'.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 08:38