StoryEditor
Svijet‘mi ne pušimo‘

Šok u Milanu: u krvi 18-mjesečnog djeteta Hrvatice i Egipćanina pronađeni tragovi kanabisa. Roditelji optužuju ujaka, policija istražuje slučaj

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/Jutarnji list
30. rujna 2020. - 15:19
IlustracijaShutterstock

Hrvatica i Egipćanin završili su pod istragom nakon što su liječnici u krvi njihova 18-mjesečnog djeteta pronašli tragove kanabisa. A sve je počelo još 16. rujna navečer kada se dijete supružnika toga dana, nakon popodnevnog drijemanja, nije probudilo u njihovom stanu u Ulici Gabriele Abbiati u milanskom San Siru, piše Jutarnji list.

Oko 20.30 sati u panici su nazvali 118 pa je vozilom Hitne pomoći dijete, koje je bilo u dubokom snu, prevezeno u bolnicu Vittore Buzzi u Milanu.

Rezultati krvi djeteta koje je još satima spavalo i tijekom niza pregleda u bolnici, otkrili su u krvi tragove kanabinoida.

Dječakov 38-godišnji otac, inače stari policijski znanac zbog imovinskih delikata i 31-godišnja majka rodom iz Hrvatske istražiteljima su inicijalno zanijekali da su im kroz stan prošli opijati.

- Mi ne pušimo marihuanu. Ali u gostima nam je proteklih dana bio jedan rođak, dječakov ujak, koji duže vrijeme puši kanabis, no pred djetetom ga nije konzumirao. Ali je maleni možda u usta slučajno stavio malo toga što mu se rasulo – pravdali su se roditelji kriminalistima.

Dječak je do daljnjega zadržan u bolnici na opservaciji te je izvan životne opasnosti, a jesu li dječakovi roditelji govorili istinu o majčinom bratu i ima li elemenata kaznenog djela, pokazat će istraga koja je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 09:17