StoryEditorOCM
SvijetRATNI PLIJEN

Šojgu pregledavao zarobljeno ukrajinsko oružje pa u jednom trenutku zastao: ‘Ma, je li ovo hrvatsko? Jest!‘

Piše Vijesti SD
25. veljače 2024. - 15:51

Na društvenoj mreži X osvanula je snimka ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua u obilasku zaplijenjenog ukrajinskog oružja u ukrajinskom gradu AvdiivkI, koji su nedavno osvojile ruske snage, piše Jutarnji list.

Šojgu zainteresirano pregledava zaplijenjenu opremu i oružje. U razgovoru sa zamjenikom zapovjednika Središnjeg ruskog vojnog okruga, generalom Jevgenijem Cindjajkinom, prema dostupnom prijevodu, komentiralo se da strana oprema koju su Ukrajinci dobili, dakako, nije dorasla ruskom naoružanju.

Na snimci, među ostalim, Šojgu dolazi do bacača granata RBG-6 i pregledava ga. "Čije je ovo?" pita. "Hrvatsko", odgovara mu general. Riječ je o oružju dometa 400 metara, koje koristi granate kalibra 40 milimetara. Bacače je Hrvatska poslala kao dio vojne pomoći Ukrajini.

Prema dostupnom prijevodu, general Šojgu na snimci čuje kako zapadno oružje loše funkcionira u ruskim uvjetima te se objašnjava da je Ukrajina dobila "i starih i novih stvari". "Ovdje imamo cijeli potencijal vojne industrije", komentira general, a Šojgu, među ostalim, kaže da se "zna da je kalašnjikov najbolja strojnica, iako ga oni i dalje pokušavaju nadmašiti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 11:31