StoryEditorOCM
Svijetelita na skijanju

Snimke ukrajinske zlatne mladeži razljutile mnoge: ‘Dok im narod pati, oni tulumare, pjevaju, piju skupi šampanjac‘

Piše JL
12. siječnja 2023. - 14:27

Ukrajinska elita ovih se dana dobro zabavlja na francuskom skijalištu Courchevel. Ukrajinske ‘izbjeglice‘ zabavljale su se tijekom prvih dana 2023. godine, a na Telegram kanalu i Twitteru osvanule su fotografije i videosnimke mladih Ukrajinaca koji piju alkohol iz kristalnih čaša i boca, pjevaju, vitlaju ukrajinskom zastavom i pritom se dobro zabavljaju. Kao da su uspjeli zaboraviti da njihovi sugrađani vode najteže bitke protiv Vladimira Putina i njegove ruske vojske na ukrajinskom teritoriju, piše Jutarnji list.

Strani mediji pišu da odmor u ovom jednom od najskupljih odmarališta poprilično košta. Tako bi organizacija hrane i pića na otvorenom uz glazbu i vitlanje zastavom tamo koštala 20 tisuća eura.

"Danas oko tri sata poslijepodne u jednom luksuznom restoranu u Courchevelu cijeli su jedan veliki stol zaokupirali ljudi koji govore ukrajinski. Naručili su šest kristalnih boca luksuznog šampanjca, a imali su i ukrajinsku zastavu te se orila pjesma u kojoj su pozivali na smrt.

I jučer su slične snimke bile objavljene, ali mislio sam da je to montaža. Ali nije. Danas sam se uvjerio u to. Šokiran sam. Ne znam kakvi su to Ukrajinci, možda će netko prepoznati njih ili njihovu djecu u raskošnim bundama. Mnogi od njih su vojno sposobni pa mi se čini da će oni i ukrajinske vlasti imati o čemu razgovarati", piše jedan izvor koji se zatekao na mjestu događaja.

Mnogi im zamjeraju takvo ponašanje dok njihovi sunarodnjaci trpe najteže uvjete i sjede u strahu, bez struje i grijanja, u Ukrajini, čekajući nove napade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 21:35