StoryEditorOCM
Svijetsuella braverman

Smijenjena britanska ministrica koja je žestoko kritizirala propalestinske prosvjede: ‘To nije samo znak podrške...‘

Piše vijesti sd
13. studenog 2023. - 11:42

Suellu Braverman, britansku ministricu unutarnjih poslova, smijenio je s dužnosti premijer Rishi Sunak, izvijestila je PA Media, nakon što je dala zapaljive komentare o propalestinskim marševima u Londonu.

Ministrica unutarnjih poslova je opisala propalestinske prosvjede kao "marševe mržnje" i dodala da ne vjeruje da su ovi marševi samo znak podrške Palestini.

"Po mom mišljenju, postoji samo jedan način da se opisuju ti marševi, to su marševi mržnje. Ono što smo vidjeli tijekom posljednjih nekoliko vikenda, vidjeli smo sada desetke tisuća ljudi kako izlaze na ulice nakon masakra nad Židovima, najvećeg pojedinačnog gubitka života od Holokausta, skandirajući za brisanje Izraela sa mape", kazala je Braverman.

Braverman također je ranije označila povike "Od rijeke do mora Palestina će biti slobodna" kao antisemitske i pozvala policiju da zauzme "pristup nulte tolerancije", dok Downing Street nije otišao tako daleko, rekavši da je to "duboko uvredljiv poklič za mnoge". Braverman rekla je da ako postoji potreba za promjenom zakona, ona "ne bi oklijevala djelovati".

Njezin odlazak iz vlade dolazi u trenutku kada je Sunakova stranka i dalje duboko nepopularna među glasačima, a ankete pokazuju da konzervativci idu prema potencijalno katastrofalnom porazu na izborima sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. srpanj 2024 08:01