StoryEditorOCM
SvijetSEAN ‘DIDDY‘ COMBS

Slavni američki reper pao u New Yorku zbog trgovine ljudima?! Njegov odvjetnik: ‘On je obiteljski čovjek pun ljubavi‘

Piše L.G./JL
17. rujna 2024. - 06:17

Hip-hop mogul Sean "Diddy" Combs, poznat i kao P. Diddy, nekoć i Puff Daddy, uhićen je u New Yorku pod neodređenim federalnim optužbama, rekli su izvori iz policije američkom partneru BBC-ja CBS-u, a prenosi Jutarnji list.

Osoba bliska tužiteljstvu rekla je za New York Times kako vjeruju da se slavnog američkog repera tereti za reketarenje i trgovinu ljudima u svojstvu seksualne eksploatacije.

Uhićenje na Manhattanu uslijedilo je nakon racija provedenih na dva njegova imanja u Los Angelesu i Miamiju u sklopu savezne istrage o potencijalnim seksualnim zlostavljanjima i trgovine ljudima u istom kontekstu.

Combsov odvjetnik, Marc Agnifilo, rekao je da su "razočarani" uhićenjem i da je njegov klijent "nevin čovjek".

image

Agenti Domovinske sigurnosti na ulazu u kuću Seana ‘Diddyja‘ Combsa u Miami Beachu 25. ožujka 2024.

Giorgio Viera/Afp

Odvjetnik je dodao da se njegov klijent ‘veseli što će pred sudom očistiti svoje ime‘ te da je riječ o nepravednom kaznenom progonu.

- Sean Diddy Combs je glazbena ikona, poduzetnik, obiteljski čovjek pun ljubavi i dokazani filantrop koji je proteklih 30 godina proveo gradeći svoje carstvo, obožavajući svoju djecu i radeći na uzdizanju crnačke zajednice, dodao je odvjetnik.

Glazbenik se suočio s nizom optužbi od seksualnog napada do zlostavljanja, uključujući i optužbe od strane svoje bivše partnerice Casandre "Cassie" Ventura. Sve je optužbe do sada negirao.

image

Agenti Domovinske sigurnosti na ulazu u kuću Seana ‘Diddyja‘ Combsa u Miami Beachu 25. ožujka 2024.

Giorgio Viera/Afp

Diddyjevi su problemi počeli 2023. kada je Ventura podnijela tužbu protiv njega, a istog su tjedna tužbu podnijele još dvije žene, zbog zlostavljanja i napada. Jedna je rekla da ju je Combs gušio dok se nije onesvijestila. Prošlog prosinca se u još jednoj građanskoj tužbi tvrdilo da je sudjelovao u prodavanju žene za seks, dok je ona imala samo 17 godina. U veljači ove godine je nove optužbe podnio njegov bivši producent Rodney Jones Jr, koji je rekao da ga je Combs pokušao natjerati na neželjene seksualne odnose s drugima. Mjesec dana nakon toga, izvršena je racija na njegovom imanju.

image

Sean "Diddy" Combs 

Angela Weiss/Afp

Mnoge od tužbi protiv njega pokrenute su nedugo prije isteka njujorškog Zakona o preživjelim odraslim osobama, koji je privremeno dopuštao osobama koje su izjavile da su bile seksualno zlostavljane da podnesu tužbe, čak i nakon isteka zastare, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 06:17