StoryEditor
Svijetprocurili podaci

Skandal potresa američku katoličku Crkvu, jedan od vodećih biskupa uhvaćen kako koristi aplikacije za gayeve: ‘Dao je ostavku‘

Piše PSD
21. srpnja 2021. - 21:21

Glavni administrator američke Konferencije katoličkih biskupa dao je ostavku nakon što je izbila afera u kojoj je otkriveno da ima pristup mobitelima pomoću kojih je bio redoviti korisnik Grindra, queer dating aplikacije te da je često posjećivao gay barove, piše Washington post. 

Stručnjaci za privatnost rekli su da se ne mogu sjetiti drugih slučajeva da se telefonski podaci deanonimiziraju i javno prijavljuju, ali da to nije nezakonito i da će se vjerojatno događati više kad ljudi dođu do razumijevanja dostupnih podataka o drugima.

National Catholic Reporter prvi je u utorak ujutro izvijestio da je Jeffrey Burrill dao ostavku, pozivajući se na dopis nadbiskupa Joséa Gomeza, predsjednika USCCB-a, ostalim biskupima.

U dopisu od utorka stoji da je Gomez "s tugom"  najavio Burrillovu ostavku, rekavši dan ranije kako je osoblje USCCB-a saznalo za "predstojeće medijske izvještaje koji navode moguće neprimjereno ponašanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:00