StoryEditor
Svijetposlali pismo

Sjeverna Koreja izrazila žaljenje zbog ubojstva južnokorejskog ribara: Ustrijelili smo ga u sklopu mjera borbe protiv virusa. Kim Jongu Unu je žao

Piše Hina
25. rujna 2020. - 09:34
Sjevernokorejska granicaAFP

Sjeverna Koreja izrazila je u petak žaljenje zbog ubojstva Južnokorejca te je poručila da je on ustrijeljen u sklopu mjera borbe protiv koronavirusa, kazao je savjetnik za nacionalnu sigurnost južnokorejskog premijera.

Odjel za ujedinjenu frontu Sjeverne Koreje, koji je zadužen za prekogranične odnose, poslao je pismo južnokorejskom predsjedniku Moon Jae-inu dan nakon što je Seul objavio da su sjevernokorejski vojnici ustrijelili Južnokorejca, nakon čega su njegovo tijelo zapalili. Moon se suočava s političkim problemima zbog incidenta.

U pismu stoji kako je sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu "žao" što je incident razočarao sjevernokorejsku javnost te da se nije trebao dogoditi, rekao je Moonov savjetnik savjetnik za nacionalnu sigurnost Suh Hoon.

Vojnici su ispalili više od 10 metaka u južnokorejskog ribara koji je nestao ovoga tjedna, nakon što nije otkrio svoj identitet te je pokušao pobjeći, kaže Suh, pozivajući se na pismo.

Međutim, u pismu se navodi da su spalili njegov prsluk za spašavanje, a ne njegovo tijelo.

"Vojnici nisu mogli locirati neidentificiranog prijestupnika tijekom potjere, nakon što su ispalili hice i spalili prsluk prema nacionalnim izvanrednim mjerama za prevenciju bolesti", rekao je Suh novinarima, referirajući se na pismo.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 23:03