StoryEditorOCM
Svijetrusi potvrdili napad

Situacija u Kursku eskalirala, Ukrajinci napali treći i posljednji most: ‘Ako su ga srušili, Rusi su sad opkoljeni!‘

Piše VIJESTI SD
19. kolovoza 2024. - 11:12

NOVO: Rusi potvrdili: Ukrajinci napali i treći most u Kursku

Rusija je potvrdila da je Ukrajina napala i treći most u regiji Kursk,na koju su ukrajinske snage pokrenule kopnenu invaziju prije gotovo dva tjedna.

Prema ruskim istražiteljima, Ukrajina je jučer sinoć napala i oštetila most preko rijeke Seym. Izjavu predstavnika ruskog Istražnog odbora objavljena je na Telegram kanalu Putinovog propagandista Vladimira Solovjeva.

Podsjetimo, Ukrajinci su jučer potvrdili da su njihove zračne snage uništile još jedan, drugi po redu strateški važan most preko rijeke Sejm u graničnoj regiji Kursk, čime su drastično smanjeni kapaciteti opskrbe ruske skupine koja se suprotstavlja ukrajinskom napredovanju.

Ruski vojni blogeri tvrde da je uništen treći i posljednji most preko rijeke Seym u ruskoj regiji Kursk, prenio je na društvenoj mreži X Anton Geraščenko.

Istu informaciju je, uz snimku, objavio i Kijev Post.

Ako se potvrdi uništenje trećeg mosta, postrojbe ruskih oružanih snaga na jugu bit će opkoljene, a okvirno područje okruženja bit će gotovo 700 četvornih kilometara, piše Geraščenko.

Najveći most na ovom dijelu bojišnice, u selu Gluškovo, Ukrajinci su uništili 16. kolovoza. Dan kasnije, pogođen je most sjeverno, u Zvannoye.

Odluka Njemačke šokirala Zelenskog, čekaju ga dramatične posljedice: ‘Dugoročna šteta za Ukrajinu teško se može izbjeći‘

Ukrajinci objavili snimku invazije na Kursk, evo kako je to izgledalo: ‘Zasjede, napadi, uzimanje zarobljenika...‘

Zelenski otkrio koji je cilj napada na Kursk: prethodno je spomenio zaštitu stanovništva od granatiranja, a sada...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 13:32