StoryEditorOCM
Svijetpočinje suđenje

Seks skandal u prosvjeti: nastavnica u Austriji 14-godišnjem učeniku slala svoje golišave fotografije, pa ga ljubila u školskoj knjižnici...

Piše PSD
2. prosinca 2022. - 11:40

Nastavnica u jednoj od škola u Lungau u austrijskoj saveznoj pokrajini Salzburg danas poslijepodne mora objasniti na nadležnom Pokrajinskom sudu zašto je slala telefonom svoje fotografije na kojima je kao od “majke rođena” 14-godišnjem učeniku na toj školi, javlja Fenix magazin.

Ali to nije bilo sve, 35-godišnja nastavnica je tražila i od učenika da joj on pošalje svoje golišave fotografije i zvala ga je i u školsku knjižnicu. Tamo ga ljubila i s njim pokušala imati spolni odnos, stoji u optužnici pokrajinskog Državnog odvjetništva, koje je  protiv nastavnice pokrenulo sudski postupak.

Nastavnicu se optužuje za “zlouporabu položaja” odnosno “autoritetskog odnosa” i prijeti joj zatvorska kazna u trajanju do tri godine.

Austriji kazneni zakon po tom pitanju posve je jasan:

“Tko vrši spolne radnje nad maloljetnom osobom, koja stoji pod  odgojem ili nadzorom, odnosno iskoristi svoj položaj zbog uzbuđivanja ili seksualnog zadovoljstva, prijeti mu kazna do tri godine zatvora”.

Kada je prošle zime otkriven ovaj skandal, nastavnica je odmah otpuštena i više ne radi, piše Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 07:18