StoryEditorOCM
SvijetGore društvene mreže

Šef ukrajinske vojske objavio video emotivnog susreta borca i njegova oca nakon 7 mjeseci bojišta: Za ovo se borimo

Piše Damjan Raknić/JL, Hina
25. ožujka 2023. - 19:31

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je u petak na društvenoj mreži Twitter snimku susreta ukrajinskog vojnika i njegova oca koji ga sedam mjeseci nije vidio - piše Damjan Raknić za Jutarnji list.

- Za ovo se borimo - napisao je Geraščenko uz video te dodao: "Otac i sin".

Geraščenkova je objava pak pogledana preko 61 tisuću puta i prikupila je preko 7700 lajkova.

Geršačenkov video potječe s društvene mreže TikTok, gdje ga je objavio korisnik "nn.jordan.nn".

Tiktoker je rekao da se susret oca i sina dogodio na očevu radnom mjestu te da ocu nije rečeno da će se on dogoditi.

- Tati su priredili iznenađenje, na posao su mu pozvali sina koje nije vidio sedam mjeseci - rekao je Tiktoker.

Video je na TikToku pogledan preko 460 tisuća puta i prikupio 50 tisuća lajkova.

Geraščenkova objava emotivnog susreta ukrajinskog borca i njegova oca došla je dan prije zastoja ruskog napada na Bahmut.

Kako su u subotu ustvrdili Ministarstvo obrane Velike Britanije i čelni čovjek ukrajinske vojske Valerij Zalužni, ukrajinski su branitelji utvrdili svoje položaje i zato je napad stao.

Ministarstvo obrane je u svom dnevnom izvješću o ratu u Ukrajini reklo da je ruski pokušaj zauzimanja Bahmuta zastao zbog "ekstremnog iscrpljivanja" ruskih snaga, koje je vjerojatno pogoršano zbog unutrašnjih sukoba između ruske regularne vojske i plaćeničke skupine Wagner, čije se snage nalaze na tom području.

To je u skladu s Zalužnijevom procjenom. "Zahvaljujućim neizmjernim naporima obrambenih snaga, situacija se uspijeva stabilizirati", rekao je Zalužni.

Rusija sada usredotočuje svoje snage prema nešto južnijem gradu Avdiivki i prema bojišnici blizu Kremine i Svatova sjeverno od Bahmuta. To upućuje na to da se Rusi vraćaju u više obrambenu poziciju nakon što su podbacili njihovu ofenzivni napori započeti u siječnju.

Područje oko Bahmuta i dalje je jedno od najtežih na bojištu. Britansko ministarstvo obrane je primijetilo da je Ukrajina također pretrpjela teške gubitke u tamošnjim borbama - piše Damjan Raknić za Jutarnji list.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 09:45