StoryEditor

SAD: troje ubijenih nakon svađe u kazalištu, ubojica u bijegu

Piše PSD.
26. travnja 2009. - 10:38

U kazalištu u gradiću Athens u američkoj saveznoj državi Georgija u subotu poslijepodne, po lokalnom vremenu, došlo je do pucnjave u koji su ubijene tri osobe a dvije su ranjene, dok policija traga za 57-godišnjakom koji je osumnjičen kao počinitelj, izvijestio je list Atlanta Journal na web stranici.

Policija traga za profesorom Georgeom Zinkhanom (56), sa Sveučilišta Georgija (UGA) u čijoj blizini je kazalište, pod optužbom da je ubio svoju suprugu i još dvoje ljudi, a dvoje ranio.

Posebni policijski tim SWAT provalio je vrata njegovog stana, a pokrenut je potrega za njim uz upozorenje građanima da je naoružan i opasan, navodi Atlanta Journal.

George M. Zinkhan III, profesor na katedri za marketing i distrubuciju, posljednji je puta je viđen u polo majici i kratkim plavim hlačama, a vjerojatno vozi crveni automobil, navodi UGA na web stranici.

Pucnjava se dogodila u Općinskom kazalištu Athens, koje je dom kazališne skupine Town and Gown.

Direktorica skupine Beth Kozinsky, kazala je da su ona i drugi članovi vidjeli Zinkhana kako ulazi u zgradu s parkirališta i izbliza puca na prvu žrtvu.

"Gledali smo kako se to događa. Svi smo u šoku", kazala je potresena Kozinsky.

Među ubijenima su, po njezinim riječima, 47-godišnja Marie Bruce, supruga prof. Zinkhana, Ben Teague (63) i Tom Tanner (40). Bruce i Tanner su zaposlenici kazališne kompanije a Teague je višegodišnji suradnik, kazala je.

Zinkhan i Bruce su oženjeni i imaju dvoje djece u dobi od osam i 10 godina, navodi list iz Atlante, udaljene 100 km od gradića Athens.

Kapetan Clarence Holeman iz policijske uprava okruga Athens-Clarke, rekao je da je ispitano oko 20 svjedoka koji su kazali kako je pucnjavi prethodila svađa između osumnjičenog, koji je bio dobro poznat u kazalištu, i neidentificiranog muškarca.

Prema Holemanu, svjedoci su rekli policiji da je Zinkhan napustio kazalište i vrati se nakon par minuta s dva pištolja. Nakon što je ispucao oba pištilja, ušao je u auto i udaljio se.

"Postoji velika opasnost za svakoga tko dođe u kontakt s njim", upozorio je Holeman, dodajući da su susjedi kod sebe sklonili djecu Zinkhama i Bruce.

(h)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 16:57