StoryEditorOCM
Svijetkultura otkazivanja

Rusku naftu nema tko da kupi: dvadesetak ‘ukletih‘ tankera s teretom vrijednim milijarde dolara kruže svjetskim morima čekajući kupce

Piše PSD
5. travnja 2022. - 11:25
Divovski tanker napustio je Murmansk ranije ovog mjeseca natovaren s milijun barela ruske nafte. No kupac iz SAD-a je odustao i nije htio kupiti naftu, vrijednu oko 80 milijuna dolara (ilustracija)AFP

Više od 20 golemih ruskih tankera trenutno nasumično krstare svjetskim oceanima. Ne mogu se riješiti svog tereta, a najbolji primjer je Bejing Spirit koji se morao polukružno zaokretnuti usred Atlantika jer je kupac iz Philadelphije u posljednji trenutak odustao od kupnje.

Divovski naftni teretnjak napustio je Murmansk ranije ovog mjeseca natovaren s milijun barela ruske nafte. No nakon više od pola prijeđene udaljenosti morao je promijeniti kurs, prenosi New York Times, prenosi HAK revija.

Kupac iz SAD-a je odustao i nije htio kupiti naftu koja je vrijedila oko 80 milijuna dolara. Pretpostavlja se da je još 20 ruskih tankera suočeno s istim problemom. Beijing Spirit je konačno pristao u luci na Siciliji, ali zasad nitko nije kupio naftu koju nosi.

Uz ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:41