StoryEditorOCM
SvijetPutinov ‘kršćanin‘

Ruski patrijarh Kiril šokirao svojom propovjedi, moli za mir, a zagovara smrt i rat: ‘Umiranjem u Ukrajini čisti se od svih grijeha...‘

Piše A.B.K.
26. rujna 2022. - 11:40

Ruski patrijarh Kiril je tijekom nedjeljne propovijedi, u kojoj se osvrnuo i na rat u Ukrajini, rekao da "žrtvovanje samoga sebe za ispunjenje vojne dužnosti čisti od svih grijeha".

"Znamo da mnogi danas ginu u raljama smrtonosne borbe. Crkva se moli da ta bitka što prije prestane, da se što manje braće ubija u ovom bratoubilačkom ratu. Međutim, Crkva istovremeno shvaća da ako netko, vođen osjećajem dužnosti i snagom prisege koju je dao, umre dok izvršava svoju vojnu dužnost, onda ta osoba bez ikakve sumnje čini djelo koje je jednako žrtvovanju. Žrtvuje sebe za druge. Stoga vjerujemo da je to čisti od svih grijeha", rekao je patrijarh Kiril u propovijedi.

Prošlog je tjedna pozvao ruske građane da se ne boje smrti zbog odluke predsjednika Vladimira Putina da mobilizira pričuvne snage za borbu u Ukrajini.

"Idite hrabro ispuniti svoju vojnu dužnost. I zapamtite da ako položite svoj život za svoju zemlju, bit ćete s Bogom u njegovom kraljevstvu, slavi i vječnom životu- rekao je na propovijedi u Začatjevskom samostanu u Moskvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 23:07