StoryEditorOCM
Svijetne štede streljivo

Masovni ruski raketni napad na Kijev, ima ranjenih; gađano i sjedište Ukrajinske službe sigurnosti

Piše vijesti sd, Hina
25. ožujka 2024. - 11:49

Izvori iz Službe sigurnosti Ukrajine (SBU) potvrdili su za Kyiv Post da su dvije balističke rakete ispaljene s Krima na ukrajinski glavni grad i da im je cilj bilo sjedište SBU-a, koji danas obilježava svoj dan.

Kyiv Post navodi da je iz tog razloga Rusija raketama gađala sjedište SBU-a, u kojem se nalaze visokorangirani časnici, prenosi Kurir.

image

Mjesto udara u Kijevu

Afp

Ukrajinsko Ratno zrakoplovstvo objavilo je da je protuzračna obrana presrela obje balističke rakete koje su viljale središte Kijeva.

 Trokatnica u središtu Kijeva teško je oštećena u ponedjeljak ujutro u ruskom raketnom napadu, a ostaci rakete pali su i na tri ostale četvrti grada, rekli su dužnosnici.

image

Vještačenje vrste projektila na licu mjesta

Sergei Supinsky/Afp

Niz eksplozija odjeknulo je diljem grada, a stup dima dizao se u istočnom dijelu Kijeva. "U središnjoj četvrti Pečersk oštećena je nerezidencijalna višekatnica", objavila je vojna gradska uprava na Telegramu. U ranijoj objavi je bilo navedeno da se radi o stambenoj zgradi.

Ostaci projektila pali su i na četvrti Solomjanski, Holosijvski i Dnipro.

Američka veleposlanica Bridget Brink je rekla da Rusija u napadima na Kijev koristi nadzvučne projektile. "Tijekom posljednjih pet dana Rusija je ispalila stotine projektila i dronova na suverenu zemlju", rekla je Brink.

image

 Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko snimio je selfie

Sergei Supinsky/Afp

Netom prije eksplozija ukrajinska protuzračna obrana je upozorila na nadolazeći projektil. Rusija je posljednjih dana dramatično pojačala raketne udare na Ukrajinu.

U današnjem napadu na Kijev ozlijeđeno je pet osoba, uključujući jednu tinejdžericu, izvijestio je AFP.

image

Stradale su i okolne zgrade

Sergei Supinsky/Afp

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:38