StoryEditorOCM
Svijetizbio požar

Rusija tijekom noći bespilotnim letjelicama napala Odesu, pogođena luka na Dunavu

Piše Hina
3. rujna 2023. - 08:06

Rusija je rano u nedjelju započela napad bespilotnim letjelicama u trajanju od tri i pol sata na južne dijelove Odeške oblasti, pri čemu je pogodila lučku infrastrukturu na rijeci Dunav, objavilo je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo na komunikacijskoj platformi Telegram.

Ukrajinski sustavi protuzračne obrane oborili su 22 od 25 dronova Šahed iranske proizvodnje kojima je Rusija napala Odesu u ranim nedjeljnim satim, napisalo je zrakoplovstvo na Telegramu.

Ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo je na društvenim mrežama objavilo da su najmanje dva civila ozlijeđena u napadu na ono što je nazvalo "civilnom infrastrukturom Dunava".

Dunav je postao glavna ukrajinska ruta za izvoz žita otkako se u srpnju urušio sporazum pod pokroviteljskom Ujedinjenih naroda, a koji je Kijevu omogućio da prevozi svoje žito Crnim more.

Nisu pružene pojedinosti o tome koje lučko postrojenje je pogođeno. Vojska je rekla da je nakon napada izbio požar koji je ubrzo ugašen.

Neki ukrajinski mediji su izvijestili o eksplozijama u luci Reni, jednoj od dvije glavne luke na Dunavu kojima upravlja Ukrajina. Rusija nije odmah komentirala incident.

Reuters nije mogao nezavisno provjeriti izvješća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:27