StoryEditorOCM
Svijetbrutalno mučenje

Rusi objavili jezive snimke terorista: jednog su prikopčali na struju i polili vodom, drugog natjerali da pojede uho...

Piše Vijesti sd
25. ožujka 2024. - 09:38

Telegram kanali bliski ruskim sigurnosnim službama objavili su fotografiju na kojoj se navodno vidi kako jednog od četvorice terorista, Shamsiddina Faridunija, ispituju i muče strujom, dok je drugi navodno bio prisiljen pojesti vlastito uho. Podsjetimo, Fariduni je s još trojicom osumnjičenika pritvoren zbog sumnje da su počinili teroristički napad u Crocus City Hallu u Moskvi.

Ruski medij Meduza sa sjedištem u Latviji piše, pozivajući se na Telegram kanale, o strašnim metodama koje su Rusi koristili prilikom mučenja osumnjičene četvorke.

Daily mail piše da su ovo omiljene metode koje je skupina Wagner koristila za obračun s ‘izdajnicima‘. Na jednoj se fotografiji objavljenoj na Telegramu vidi muškarac koji leži na podu sa spuštenim hlačama. Na tijelo mu je navodno spojen vojni radio TA-57 kojim snage sigurnosti puštaju struju, a čini se da je stezaljka žice povezana s njegovim genitalijama, prenosi Ukrajinska pravda.

image
Tatyana Makeyeva/Afp
image
Tatyana Makeyeva/Afp
image
Olga Maltseva/Afp

Prema opisu objavljenom na Telegram kanalu Siva zona, napon je bio 80 volti, a osumnjičenog su polijevali vodom kako bi pojačali učinak mučenja.

Ranije su propagandni kanali objavili video snimku ispitivanja drugog osumnjičenika, Radzhaba Alizadea. Na snimci se vidi kako jedan muškarac osumnjičenika drži na podu, a zatim mu odsiječe komad desnog uha i pokušava ga natjerati da ga pojede, a on ga ispljune.

Jedan od optuženih za teroristički napad u Crocus City Hallu u blizini Moskve, u kojem je poginulo 143 osoba, od kojih troje djece, u veljači je na Instagramu objavio fotografije iz Istanbula, pišu ruski mediji.

Shamsiddin Fariduni objavio je osam postova u jednom danu, 23. veljače. Gotovo sve fotografije označavaju lokaciju "Aksaray, Istanbul".

Među objavljenim fotografijama je i fotografija samog Faridunija, kao i fotografije za koje se pretpostavlja da su nastale u Fatihovoj džamiji.  Kako prenose ruski mediji, jedan od četvorice napadača rođen je 1998. godine u Tadžikistanu i ima osmomjesečno dijete. Optuženi je rekao da je radio u tvornici parketa u Podolsku, a bio je prijavljen u Krasnogorsku.

image
screenshot

Ruske su vlasti priopćile da je u napadu poginulo 137 ljudi, a više od 100 ih je ozlijeđeno. Podsjetimo, odgovornost za napad u Moskovskoj oblasti je preuzeo ISIS, a nazvali su ga svojim najbrutalnijim napadom u posljednjih nekoliko godina.

image
Tatyana Makeyeva/Afp
image
Tatyana Makeyeva/Afp

Osumnjičeni su Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni i Muhammadsobir Fayzov. Oni su već dovedeni pred ruski sud, a kako smo pisali ranije, svi su ozlijeđeni.

Oči Mirzojeva i Rachabalizode su zacrnjene, a Rachabalizodi je i uho čvrsto povezano, nakon što mu je tijekom uhićenja bilo navodno djelomično odsječeno. I Mirzovev je imao nešto omotano oko vrata. Faridunijevo je lice bilo jako natečeno, a Fayzov je doveden na sud u invalidskim kolicima i bolničkom ogrtaču, a prema snimci se čini da mu nedostaje oko.

Sva četvorica su na sudu bili u staklenoj kabini pod stražom policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:02