StoryEditorOCM
Svijetnije bilo sreće

Razvodi se Sanna Marin! Izgubila je izbore pa objavila veliku promjenu i u privatnom životu: ‘Nakon 19 godina...‘

Piše Vijesti SD
10. svibnja 2023. - 20:19

Finska premijerka Sanna Marin, koja je sada u tehničkom mandatu budući da je njezina stranka izgubila na nedavnim izborima, i njezin suprug Markus Räikkönen razvode se nakon 19 godina zajedničkog života, objavila je Marin u srijedu na Instagramu, a prenosi Jutarnji list. 

"Zajedno smo podnijeli zahtjev za razvod. Zahvalni smo na 19 zajedničkih godina i našoj voljenoj kćeri", napisala je Marin u Instagram storyju.

"I dalje smo najbolji prijatelji, hladni jedno prema drugom i roditelji puni ljubavi. Nastavit ćemo provoditi vrijeme zajedno kao obitelj i jedno s drugim", dodala je.

Marin i Räikkönen, poslovni čovjek i bivši profesionalni nogometaš, vjenčali su se 2020., navodi finska javna televizija YLE, kako prenosi CNN.

Ova objava dolazi nakon što je Marin izgubila na parlamentarnim izborima u Finskoj u travnju, a oporbena desna Nacionalna koalicija (NCP) proglasila je pobjedu u tijesnoj utrci.

image
Markku Ulander/Afp

Trenutačno obnaša dužnost privremene premijerke do formiranja nove koalicijske vlade.

Iako je obožavatelji diljem svijeta smatraju uzorom za progresivne nove političke čelnike, u Finskoj je suočena s kritikama zbog snimki svojih razuzdanih privatnih zabava koje su procurile na internet i visokih javnih izdataka njezine vlade.

Ipak, i dalje je vrlo popularna među mnogim Fincima, posebice među mladim umjerenjacima, a zamjerila se konzervativnim krugovima visokim razinama potrošnje na mirovine i obrazovanje.

Njezin je uspon u vrh finske politike bio meteorski. Kao prva članica svoje obitelji koja je pohađala studij, ušla je u politiku s 20 godina i brzo napredovala u redovima Socijaldemokratske stranke lijevog centra.

Potom je postala najmlađa premijerka na svijetu kada je preuzela dužnost 2019. godine u dobi od 34 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:55