StoryEditor
Svijettajne izlaze na vidjelo

Razotkrivena pedofilska jazbina koju su koristili svjetski moćnici: na izolirani otok dopremane su maloljetnice s kojima je elita orgijala, noć su plaćali 40 tisuća kuna

Piše Martina Hrupić/JL
25. srpnja 2019. - 18:46

Jeffrey Epstein, američki bogataš, financijaš i seksualni prijestupnik, među ostalim optužen za podvođenje maloljetnih djevojaka, svoj je "otočni raj" na Karibima kupio prije više od 20 godina. No, njegova je karipska adresa s vremenom, zbog stvari koje su se tamo navodno događale, zaslužila mnogo zloglasnije nadimke: otok grijeha, otok orgija ili pedofilski otok, piše Jutarnji list.

Little St. James, kojem je Epstein tepao "Little St. Jeff" nalazi se u Djevičanskom otočju. Proteže se na 28 hektara, a navodno su ga pohodili mnogi pripadnici svjetske elite. Na njega su, navodno radi seksualnih igara, redovito dopremane i maloljetne djevojke.

Američki milijarder optužen za spolno napastovanje žena i seksualnu trgovinu pronađen bez svijesti u ćeliji

Otoku se može pristupiti samo helikopterom ili brodom. Na njemu je izgrađeno nekoliko zdanja. Od njih je površinom najveća sama vila tirkiznog krova, okružena manjim kućama, no najneobičnija je građevina podignuta na osamljenijem dijelu otoka. Na prvu podsjeća na hram, zidovi su joj obojani u bijele i jarko plave pruge, a terasu krase motivi labirinta.

Ta je građevina svojedobno imala i zlatnu kupolu, no ona je uništena tijekom jedne od oluja. Neki sumnjaju da su se upravo tamo održavale orgije s maloljetnicama, drugi tvrde da je riječ o Espteinovoj glazbenoj, akustično izoliranoj sobi u kojoj je običavao svirati klavir. Treći navode kako nije isključeno da se ispod zdanja proteže i podzemni kompleks te da ono ima dodatni, alternativni ulaz.

Epstein je otok navodno, kako piše Jutarnji list, očistio od originalne vegetacije i danas ga krasi niz palmi. Njihovo dopremanje na otok, ali i sadnja, navodno je koštala 20.000 dolara po komadu, odnosno drvetu. Na otočiću se nalazi i helidrom te bazeni. Navodno si je Epstein izgradio i knjižnicu i kino. Na otoku je svojedobno radilo više desetaka ljudi, među ostalim i osiguranje. Prema nekim informacijama, otok se mogao iznajmiti za oko 40.000 kuna za noć.

item - id = 615444
related id = 0 -> 1000385
related id = 1 -> 1120209
related id = 2 -> 1118167
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 15:33