StoryEditorOCM
Svijet‘smrt je njihov posao‘

Insajder iz moskovskog podzemlja: Rat u Ukrajini počeo je uz 300 pripadnika zloglasne grupe Wagner. Čine je uglavnom psihopati, oni nisu lojalni zemlji, pa čak ni Putinu. Samo žele zaraditi‘

Piše PSD
26. ožujka 2022. - 13:31
Prosvjednici u veljači ove godine drže transparent s natpisom 'Hvala Wagner'. Ruska privatna zaštitarska tvrtka bila je prisutna u MalijuFlorent Vergnes/AFP

Prije mjesec dana ruski vojni transportni avion Antonov poletio je iz Srednjoafričke Republike za istočnu Ukrajinu. U njemu je bilo oko 100 plaćenika iz zloglasne skupine Wagner koji su krenuli na put kako bi se pridružili ostalima - dvjestotinjak ih je već bilo tamo.

Gotovo svi pripadnici služili su ranije u elitnim vojnim postrojbama ili u sigurnosnim službama. Neki su bili u Spetznazu, vojsci specijalne namjere, drugi u vojnoj obavještajnoj službi (GRU) ili Vanjskoj obavještajnoj službi (SVR) ili pak u FSB-u, koji čuva Kremlj i Vladimira Putina, piše Jutarnji list.

Manje grupe muškaraca stigle su iz drugih mjesta gdje je prisutna skupina Wagner, a njihovo okupljanje bio je znak da je Putin donio odluku da započne rat u Ukrajini.

Nakon što su s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:55