StoryEditorOCM
Svijetsretni blagdani

Radnice i radnike ove velike tvrtke čekaju božićnice o kojima mnogi radnici mogu samo sanjati, evo koliko će dobiti

Piše vijesti sd
8. prosinca 2023. - 17:47
Iznos božićnice koji će dobiti radnice i radnici ove velike trvrtke kod mnogih bi mogao izazvati nevjericu (ilustracija)/Shutterstock

Koliko Božić raduje vjernički puk, slično božićnice raduju radnički.

Radnici lanca drogerija dm u Hrvatskoj slove da su među najzadovoljnijima prema plaćama i božićnicama.

Razloga za zadovoljstvo imaju i radnici dm-a u Njemačkoj, gdje mnoge tvrtke pate zbog inflacije i pandemije, a neke čak i propadaju.

Kompanija je sada povećala plaće svojim zaposlenicima u skladu s božićnim blagdanima, uključujući i naknadu za inflaciju u ukupnom iznosu od 650 eura.

Božićnica dm-a temelji se na smjernicama sindikata Verdi. U njima se navodi da bi trgovci trebali dobiti do 62,5 posto dodatka na mjesečnu plaću. A upravo to dobivaju zaposlenici u dm-u. Samo rijetki dobivaju toliki iznos božićnice, navode njemački mediji, prenosi Fenix-magazin.

Jedini uvjet za dodatni novac u dm-u je da ste u tvrtki najmanje dvanaest mjeseci. Naravno, poslova u drogerijskom divu dm-u ima jako puno pa tako i varira iznos bonusa. Osim radnog staža važna je i pozicija unutar tvrtke. Također je važno napomenuti da se božićnica također mora oporezivati ​​ovisno o poreznoj klasi.

Božićnica u Njemačkoj nije obavezna, ali je ipak nešto čemu se mnogi nadaju. Iznos božićnice ovisi o tome za koju tvrtku radite.

image

Božićnica dm-a temelji se na smjernicama sindikata Verdi. U njima se navodi da bi trgovci trebali dobiti do 62,5 posto dodatka na mjesečnu plaću. A upravo to dobivaju zaposlenici u dm-u

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:50