StoryEditorOCM
Svijetsolovjev u akciji

Putinov propagandist bi rado prisvojio jednu članicu NATO-a na zapadu Europe: ‘Sviđa mi se, a i negdje morate početi!‘

Piše vijesti sd
28. studenog 2023. - 10:07

Vladimir Solovjov, jedan od glavnih ruskih propagandista u aktualnom rusko-ukrajinskom ratu, nedavno je iznio "originalnu" ideju po kojoj bi jedna članica NATO-a trebala postati dijelom Rusije!

Tijekom nedavne emisije na državnoj televiziji voditelj Vladimir Solovjov govorio je o Lisabonu, glavnom gradu Portugala, i rekao da postoji razlog zašto bi ta zemlja trebala biti dio Rusije.

“Ne treba nam, ali meni se jako sviđa”, rekao je Solovjov kada su ga gosti u emisiji pitali zašto bi Rusija željela Portugal. “Negdje morate početi, ja bih čak odabrao Havaje. Nisam vojnik, ali razmišljam onako kako su me učili istaknuti sovjetski vojni zapovjednici, morate ići na prirodne prepreke”, rekao je.

Podsjetimo, u veljači se Jevgenij Satanovski, predsjednik ruskog Instituta za Bliski istok, pojavio na državnom informativnom kanalu Rusija-1 i rekao da bi Moskva trebala vratiti Aljasku od Sjedinjenih Država, rekavši: “Aljaska mora biti ponovno naša.”

Guverner Aljaske Mike Dunleavy potom je odgovorio: “Ruskim političarima koji vjeruju da mogu vratiti Aljasku: Sretno!”.

Uostalom, tako to biva u svakom ratu - što je veći stupanj iracionalnosti i agresije, to su veći i teritorijalni apetiti!

image

Vladimir Solovjov

/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. ožujak 2024 04:47