StoryEditorOCM
Svijetzaljubljen je

Putin kupio drvenu vilu u šumi ‘carici Rusije‘ koja mu je dala muškog nasljednika i kraj nje stavio protuzračne rakete

Piše Karla Zupičić/ JL
4. ožujka 2023. - 09:46

Nezavisni anti-Putinov istraživački tim Proekt ovaj je tjedan razotkrio tajni život Vladimira Putina i njegove ljubavnice Aline Kabaeve, nekada uspješne ritmičke gimnastičarke, ali i imovinu vrijednu preko 100 milijuna funti koju je ruski predsjednik kupio za nju. Među njihovim otkrićima tako se našla luksuzna drvena vila u šumskom posjedu od 28 hektara u Valdaju, oko 160 kilometara dalje od mjesta na kojem i Putin ima svoju “kraljevsku rezidenciju”.

Iako Vladimir Putin čini sve kako bi svoj privatni život zaštitio od očiju javnosti, informacije nekad ipak procure u javnost, ali ne bez posljedica. Kada je 2008. godine Moskovski list razotkrio njegovu vezu s Kabaevom i tvrdio da su se zaručili, list je zatvoren u roku nekoliko sati.

Ovotjedna otkrića Proekta razbjesnila su ga toliko da je, navodno, psovao i vikao na službenike u sigurnosnoj službi te ih je okrivio za curenje informacija. Osim toga, svađao se i sa samom Kabaevom zabrinut da upravo njezini prijatelji na “na svakom uglu pričaju što znaju i ne znaju.”

image
Natalia Kolesnikova/Afp

- Putin je rekao da ima informacije koje pokazuju da je curenje došlo iz kruga prijatelja Kabaeve - rekao je general SVR-u, račun na šifriranom društvenom mediju Telegram koji tvrdi da ima unutarnja saznanja o Putinovom krugu. Nitko nikada nije vidio toliko bijesnog.

- Ovo nije bilo daleko od srčanog ili moždanog udara – dodao je.

Alina Kabaeva, 39-godišnja Putinova ljubavnica uživa u beskrajnom luksuzu i lagodnom životu, a neki čak Idu toliko daleko da ju nazivaju “caricom Rusije.” Sve to navodno zbog toga što je Putinu osigurala muškog nasljednika za kojim je toliko žudio. Proekt također tvrdi kako s Alinom ima više djece s kojom živi u vili u šumama između Moskve i Sankt Petersburga, a njihovu bezbrižnost osigurava čitav protuzračni obrambeni sustav Pantsir koji je postavljen u obližnjem selu. U duhu anti-ruskih i anti-putinovskih snaga u svijetu, biti njegova mezimica danas je opasnije nego ikada prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 12:57