StoryEditorOCM
Svijetrazgovarao s benettom

Putin kaže da je Rusija i dalje spremna omogućiti evakuaciju civila iz Azovstalja, optužio ukrajinske vojnike da ih ‘ne puštaju‘

Piše Hina
5. svibnja 2022. - 19:17
Russia's President Vladimir Putin listens during his meeting with ”Znanie” Society CEO Maxim Dreval in Moscow's Kremlin on May 5, 2022. - *Editor's note: this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.* (Photo by Mikhail KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP)/*Editor's note: this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.*Mikhail Klimentyev

Rusija je i dalje "spremna" učiniti sve kako bi se civili koji su zajedno s ukrajinskim braniteljima u podzemnim skloništima tvornice Azovstalj u Mariupolju na jugoistoku Ukrajine "sigurno" evakuirali, rekao je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin.

U telefonskom razgovoru s izraelskim premijerom Naftalijem Bennettom, Putin je "usmjerio pažnju na humanitarna pitanja, napose na evakuaciju civila iz tvornice Azovstalj (...), koja se provodi u suradnji s predstavnicima Ujedinjenih naroda i Međunarodnoga odbora Crvenog križa", priopćio je Kremlj.

"Ruska vojska je i dalje spremna osigurati sigurnu evakuaciju civila", dodao je Putin, optuživši ukrajinske vojnike da ih "ne puštaju".

"Što se tiče boraca koji su još u Azovstalju, kijevske vlasti bi im morale narediti da...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:01