StoryEditorOCM
SvijetUŽAS

Pucnjava u školi u SAD-u. Napadač ubio najmanje četiri osobe, minimalno 30 ranjenih

Piše Vijesti SD
4. rujna 2024. - 18:43

Jedan osumnjičenik je u pritvoru nakon što su vlasti primile dojavu o aktivnoj pucnjavi u srednjoj školi Apalachee u Winderu, Georgia javlja CNN

Prema posljednjih informacijama najmanje četiri osobe su preminule, a 30 ih je ranjeno. Lokalna bolnica prima pacijente s prostrijelnim ranama, prema izvoru iz bolnice koji je razgovarao s CNN-om. Državna patrola Georgije prethodno je izjavila da je reagirala na aktivnu situaciju u školi.

Na kampusu se, prema videozapisima snimljenim ispred škole, nalazilo najmanje pet vozila hitne pomoći i velik broj pripadnika snaga sigurnosti. Na snimci se također vidi kako medicinski helikopter prevozi pacijenta s mjesta događaja. Snimke s mjesta događaja prikazuju ljude okupljene na nogometnom igralištu u blizini škole dok su učenici molili.

Specijalni agenti FBI-ja su stigli kako bi pomogli lokalnim vlastima, potvrdio je glasnogovornik biroa.

Srednja škola Apalachee pripada školskom sustavu okruga Barrow, koji je za CNN izjavio da su učenici dobili dozvolu za odlazak te da su roditelji obaviješteni da dođu po njih. Za učenike kojima je potrebna, bit će osiguran prijevoz, navodi se iz okruga.

Guverner Georgije, Brian Kemp, izjavio je na društvenim mrežama da je usmjerio sve raspoložive državne resurse kako bi pomogli na mjestu događaja. Guverner je pozvao „sve stanovnike Georgije da se pridruže njegovoj obitelji u molitvi za sigurnost onih u našim učionicama, kako u okrugu Barrow, tako i diljem države.“

Winder, zajednica oko sat vremena udaljena od Atlante, imala je populaciju od oko 18.338 stanovnika prema popisu iz 2020. godine, prema podacima američkog Ureda za popis stanovništva. Školski sustav okruga Barrow je 24. najveći školski okrug u državi, prema podacima s web stranice okruga, te opslužuje oko 15.340 učenika, od kojih je 1.932 upisano u srednju školu Apalachee.

Iz Bijele kuće su izvijestil da je predsjednik Joe Biden obavješten o pucnjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:50