StoryEditorOCM
Svijetsmrt gabby petito

Procurilo pismo majke mladića koji je na putovanju ubio svoju djevojku: ‘Sakrila bih tijelo, poslala turpiju u zatvor‘

Piše Vijesti SD
26. svibnja 2023. - 09:04

Majka Briana Laundrieja, čovjeka koji je ubio svoju zaručnicu Gabby Petito, a kasnije i sebe 2021. godine, pisala je svom sinu rekavši da će mu pomoći da se "riješi tijela" ili "ispeče tortu s turpijom" kako bi mu pomogla u zatvoru, stoji u kopiji nedatiranog pisma do kojeg je došao CNN.

"Samo želim da zapamtiš da ću te uvijek voljeti i znam da ćeš ti uvijek voljeti mene. Ti si moj dječak. Ništa me ne može natjerati da te prestanem voljeti, ništa nas neće i ne može ikada razdvojiti. Bez obzira što radimo ili gdje idemo ili što kažemo - uvijek ćemo se voljeti", napisala je Roberta Laundrie u pismu.

"Ako si u zatvoru, ispeći ću tortu s turpijom u njoj. Ako se trebaš riješiti tijela, pojavit ću se s lopatom i vrećama za smeće", kaže, s očiglednim prekriživanjem riječi donijeti. "Ako odletiš na Mjesec, gledat ću u nebo za tvoj ponovni ulazak. Ako kažeš da me mrziš, dobit ću novu hrabrost."

Roberta Laundrie rekla je da je pismo napisano prije putovanja njezina sina s Gabby, a jedan od njezinih odvjetnika objavio je izjavu u kojoj kaže da "ni na koji način nije povezano s ubijenom djevojkom", iako njezina obitelj osporava te tvrdnje. 

Pismo također citira poslanicu Rimljanima u Bibliji. “Ništa nas ne može rastaviti; ni mržnja, ni glad, ni beskućništvo, ni prijetnje, čak ni grijeh, ni zamislivo ni nezamislivo ne može stati između nas”, stoji.

Tekst pisma otkriven je gotovo dvije godine nakon što je mladi par krenuo na putovanje po zemlji, pomno dokumentirano na društvenim mrežama, koje je završilo tragedijom. Brian Laundrie vratio se kući s putovanja bez Gabby i nestao nekoliko tjedana kasnije.

Njezini ostaci pronađeni su u Nacionalnoj šumi Bridger-Teton u Wyomingu u rujnu 2021., a njezina je smrt proglašena ubojstvom davljenjem. Prije nego što si je oduzeo život, Brian Laundrie napisao je u bilježnici da je odgovoran za njezinu smrt, tvrde u FBI-u.

Pismo je bilo predmet saslušanja u srijedu na kojem su Gabbyni roditelji tvrdili da je relevantno za njihovu tužbu protiv Brianovih roditelja i bivšeg odvjetnika za emocionalnu patnju.

Obitelj Petito tvrdi da su njegovi roditelji i njihov odvjetnik znali da je Petito ubijena i da su znali lokaciju njenog tijela kada su 14. rujna 2021. izdali izjavu o potrazi za Petito. Ta je izjava glasila: "Nadamo se da je potraga za gospođicom Petito uspješna i da je ponovno ujedinjena sa svojom obitelji."

Sudac još nije donio odluku o tome priihvaća li pismo Roberte Laundrie kao dokaz. Nakon dužeg sporenja na sudu, obje su se strane složile da nalog o povjerljivosti nije potreban kako bi se pismo držalo pod pečatom nakon što je sutkinja dvanaestog okružnog suda Danielle Brewer utvrdila da bi pismo moglo biti relevantno za slučaj i da bi odvjetnici tužitelja trebali barem dobiti kopiju.

Na sudu je odvjetnik obitelji Petito Patrick Reilly tvrdio da je pismo važno u njihovoj tužbi protiv obitelji Laundrie.

“Kao što svi znamo, u pismu se spominje pokopavanje tijela, donošenje lopate i pokopavanje tijela”, rekao je. "Usput, to su kaznena djela za koja je Roberta Laundrie rekla da će ih počiniti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:23