StoryEditorOCM
Svijetserijski jedač

Priveden pri slijetanju aviona zbog sumnje da je pojeo Nizozemca pa mu u kuferu našli ljudsko meso od treće osobe

Piše Karla Zupičić/ JL
4. ožujka 2023. - 14:58

U lisabonskoj zračnoj luci u petak je pronađen kovčeg s ljudskim mesom nakon čega je policija uhitila Begolea Mendesa Fernandesa (26) zbog sumnje da je u nedjelju u Amsterdamu ubio 21-godišnjeg Alana Lopesa, piše Express. Riječ je o Nizozemcu koji je pronađen mrtav u kući u kojoj je živio s majkom i dvije sestre. Portugalski dnevnik Jornal de Noticias izvijestio je da bi mogao biti žrtva kanibalizma.

- U ponedjeljak poslijepodne 25-godišnji muškarac uhićen je u zračnoj luci u Lisabonu u suradnji s portugalskim vlastima. Osumnjičen je da je umiješan u smrt 21-godišnjaka koji je pronađen u kući u ulici Vegasstraat u sjevernom Amsterdamu u nedjelju, 26. veljače navečer – izjavio je glasnogovornik nizozemske policije.

Policija je Fernandesa zaustavila i pretražila nakon što su posumnjali u legalnost njegove talijanske osobne iskaznice koju im je pokazao. Dodatni razlog za sumnju bilo je to što je u zračnu luku stigao s okrvavljenom odjećom i ‘sumnjivim mesom‘ za koje su kasnije u laboratoriju otkrili da je ljudsko. Ipak, DNK se nije poklapao s Lopesovim, već je riječ o za sad nepoznatoj žrtvi.

Fernandes je sada pod policijskim nadzorom u bolnici Santa Maria u glavnom gradu Portugala i očekuje se da će biti izručen Nizozemskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 04:54