StoryEditorOCM
Svijetškrinja s blagom

Prilikom renoviranja pronašli novčanik star 65 godina; Ono što je bilo u njemu i potraga za vlasnicom obaraju s nogu

Piše vijesti sd
26. prosinca 2023. - 12:18

Stare stvari u sebi često kriju brojne priče i asocijacije.

Tako je bilo i s novčanikom koji je više od 65 godina bio zaboravljen iza jednog od zidova u kazalištu Plaza u Atlanti u SAD-u dok nije pronađen pri renoviranju kupaonice.

U novčaniku je pronađena nagradna igra za novi Chevrolet iz 1959. godine ili bankovne kartice bez magnetne trake… Vlasnik kazališta Chris Escobar odlučio je pronaći vlasnika novčanika ili barem njegovu obitelj.

Escobar je otkrio da je novčanik nekada pripadao Floy Culbert. Uz pomoć supruge pronašli su osmrtnicu za njezina supruga Roya Culberta, a preko web stranice humanitarnog golf turnira Culbert Cup ušli su u trag njezinoj kćeri Thei Chamberlain (71). "Bilo je jako dirljivo. Poplava sjećanja se vratila i ovaj novčanik je na neki način vratio moju mamu", rekla je Thea Chamberlain kada je primila majčin novčanik. Čak je u novčaniku pronašla neke svoje stvari, uključujući iskaznicu osiguranja i liječničku potvrdu, piše Poslovni.hr.

Tako su pronalazak starog novčanika i potraga za njegovom vlasnicom, te upoznavanje s njegovim sadržajem potaknuli bujicu sjećanja i emocija, vrjedniju nego da je novčanik bio pun dolara.

image

U novčaniku su bile i stare bankovne kartice bez magnetne trake (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 12:01