StoryEditor
Svijettragičan kraj

Preminula dvojica hrvatskih pomoraca ozlijeđena u teškoj nesreći na brodu u Atlantiku; Atlantska plovidba potvrdila tragičnu vijest te otkrila kako je došlo do nesreće

Piše PSD
18. srpnja 2019. - 16:31
atl

Atlantska plovidba objavila je da su preminula dvojica hrvatskih pomoraca ozlijeđena u srijedu poslijepodne u nesreći na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku. 

'Atlantska plovidba d.d. obavještava javnost da je helikopter brazilske mornarice stigao na brod AP Dubrava. Nažalost, prema obavijesti s broda, medicinski tim je utvrdio smrt dvojice članova posade dok su druga dvojica ozlijeđenih pomoraca helikopterom prevezeni na kopno radi daljnjeg promatranja njihovog zdravstvenog stanja i eventualnog liječenja.

Također, još jedan pomorac, koji nije bio sudionik nesretnog događaja, prevezen je u bolnicu pretpostavljeno zbog stresnog stanja.

Nastavno na prethodnu obavijest, a u cilju objektivizacije i demantiranja dezinformacija koje se pojavljuju u pojedinim medijima, obavještavamo javnost da se nesretni slučaj na brodu AP Dubrava nije dogodio uslijed 'raznih eksplozija' niti bilo čega sličnog.

Kako smo i naveli u prvom priopćenju, prema prvim informacijama s broda, nesretni slučaj se dogodio tijekom radnih aktivnosti, konkretno rada na ispiranju tanka.

Analizu događaja i konkretne uzroke utvrdit će nadležna tijela zastave Marshall Islands-a koju brod vije, a čiji će inspektor posjetiti brod u luci Tubarao, Brazil. Zdravstveno stanje ozlijeđenih pomoraca utvrdit će nadležni liječnik. Atlantska plovidba d.d. ne može, do objave nalaza navedenih institucija, objavljivati bilo kakve pretpostavke' - piše u priopćenju dubrovačke brodarske kompanije.

Strašna nesreća na hrvatskom brodu u južnom Atlantiku: dva pomorca ne daju znakove života; Cure prvi detalji tragedije, doznalo se i od kuda su stradali pomorci

'Jučer, 17. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja, objavila je dubrovačka brodarska tvrtka', objavila je ranije dubrovačka brodarska tvrtka..

U nesreći su ozlijeđena su bila četiri pomorca , tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Druga dvojica ozlijeđenih pomoraca su stabilno.

item - id = 614279
related id = 0 -> 1137401
related id = 1 -> 1137395
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 15:59