StoryEditorOCM
Svijetnije mu prvi put

Predsjednik usred krize odredio da ove godine Božić stiže ranije: ‘Određujem ga za 1. listopada!‘

Piše VIJESTI SD
5. rujna 2024. - 08:59

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro odlučio je da će Božić stiže tri mjeseca ranije. Usred političke krize i uhićenja tisuća njegovih kritičara, čini se da se bivši vozač autobusa koji je postao političar pokušava prebaciti fokus, piše Dnevnik.hr.

Venezuelom su se nakon predsjedničkih izbora u srpnju proširili prosvjedi. Domaća oporba i dio međunarodne zajednice sumnjaju u službene rezultate prema kojima je Maduro osvojio treći mandat na čelu zemlje.

"Rujan je i već miriše na Božić. Zato ću ove godine, kao način odavanja počasti svima vama, i u znak zahvalnosti, odrediti prijevremeni Božić za 1. listopada", rekao je Maduro tijekom svoje tjedne televizijske emisije.

Venezuelanska biskupska konferencija idućeg dana je kritizirala navedenu najavu i upozorila da se blagdan ne smije koristiti za političke ili propagandne ciljeve. Ni građani nisu oduševljeni predsjednikovom najavom, piše Sky News.

image
Pedro Rances Mattey/Afp

"Božić bi trebao biti vrijeme radosti, obiteljskih okupljanja, zabava, darova, ali bez novca i s ovom političkom krizom - tko može vjerovati da će Božić doći tako rano?", upitao je José Ernesto Ruiz, 57-godišnji uredski službenik iz Caracasa.

Inés Quevedo, 39-godišnja tajnica i majka dvoje djece, dodala je: "Svi smo zabrinuti kako ćemo staviti hranu na stol, kako ćemo platiti autobus, poslati djecu u školu i kupiti lijekove kad nam zatrebaju. Mislim da nam neće popraviti plaće niti isplatiti božićnice."

Nije ovo prvi put da je Maduro najavio rani dolazak Božića. Učinio je to tijekom pandemije koronavirusa, ali tada Božić nije došao ovako rano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 20:48