StoryEditorOCM
Svijetratni mladenci

Poznata ukrajinska snajperistica ‘Ivana Orleanska‘ udala se za kolegu vojnika. Opaka ratnica zablistala je u bijeloj vjenčanici na prvoj liniji obrane, objavila je i snimku

Piše D. B.
17. listopada 2022. - 13:57

Nema šanse da Ukrajinac Jevgenij Stipanjuk ikada zaboravi ženi čestitati godišnjicu braka. Oženio se točno na svoj rođendan, koji se poklopio s Danom branitelja te okupirane zemlje, i to na prvoj crti bojišta, u regiji Harkiv.

A ni mladenka mu nikako nije obična djevojka. Na vječnu ljubav u dobru i zlu prisegnuo je slavnoj snajperistici Jevgeniji Emerald, časnici Oružanih snaga Ukrajine, poznatoj pod imenom Ivana Orleanska.

Ceremonija vjenčanja održana je u šumi, na prvoj liniji obrane, jedini uzvanici su bili vojnici, a vjenčao ih je neimenovani general. Mlada je blistala u bijeloj dekoltiranoj vjenčanici s buketićem od pšenice, a ženik je bio u vojnoj uniformi.

Fotografije njihova vjenčanja preplavile su društvene mreže, a preko Instagrama se oglasila i mladenka, objavivši fotografije "svog savršenog vjenčanja".

- Danas sam službeno postala supruga vojnika. Nisam mogla zamisliti idealnije vjenčanje! Ovo je poseban dan - napisala je na Instagramu Emerald, opisujući kako je sam čin sklapanja braka bio skroman, brz i u vojnom okruženju.

Na njezinom Instragram profilu dade se uočiti kako je Jevgenija do početka ruske invazije na Ukrajinu bila obična djevojka, bavila se nakitom, vječno dotjerana..., a onda se s prvim danom invazije sve promijenilo.

Već prvog dana rata pozirala je s oružjem u kuhinji i napisala da namjerava ostati u Ukrajini i boriti se, kao i da ne podržava one koji su s prvim granatama skupili kufere i pobjegli.

Kako piše The Odessa Journal, Jevgenij i Jevgenija upoznali su se na bojištu, a već u kolovozu objavili su da su zaručeni.

Jevgenija je objavila i video s njihovog vjenčanja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 04:26