StoryEditorOCM
Svijetvelika borba

Požar u okolici Malage još uvijek traje, nastavljaju se evakuacije, do sada izgorjelo više od šest tisuća hektara šume

Piše Hina
12. rujna 2021. - 18:06

Vlasti u Malagi odlučile su nastaviti evakuacije dok u nedjelju još traju pokušaji stavljana pod kontrolu požara koji već danima bijesni i u kojemu je izgorjelo 6000 hektara šuma. 

Ovaj ogroman požar koji bukti od srijede navečer u planini Sierra Bermeja, na jugu Španjolske, pojačao se u nedjelju ujutro i spojio s drugim požarištem, objasnile su vlasti. 

Zbog požara je regionalna vlada Andaluzije tražila podršku vojske i preventivnu evakuaciju stanovništva još nekoliko mjesta, precizirale su na Twitteru hitne službe. 

"To je požar neuobičajene snage u odnosu na redovne požare", objasnio je na konferenciji za novinare dužnosnik službe za borbu protiv požara Alejandro Garcia objašnjavajući odluke.

Zbog tog požara u kojem je u četvrtak život izgubio jedan vatrogasac, evakuirano je ukupno više od 2000 ljudi.

S vatrom se bori više od 600 profesionalnih vatrogasaca kojima pomažu stanovnici, kanaderi i helikopteri, navodi regionalna vlada Andaluzije.

Prema privremenim podacima dobivenim putem satelita Copernicus Europske komisije, vatra je već progutala površinu veću od 6000 hektara, priopćilo je ministarstvo okoliša.

Ministarstvo objašnjava da borbu s požarom otežavaju "osobitosti terena" tj. strme padine kao i "nepovoljni meteorološki uvjeti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 08:10