StoryEditorOCM

Povlačenje Clinton Obami donijelo prednost nad McCainom

Piše PSD.
10. lipnja 2008. - 09:41

Vjerojatni demokratski predsjednički kandidat Barack Obama bilježi umjereni rast podrške američkih birača nakon povlačenja Hillary Clinton iz predsjedničke utrke, a u novoj anketi instituta Gallup od ponedjeljka vodi ispred republikanca Johna McCaina s 48 prema 42 posto glasova.

Obama stalno drži prednost od pet do sedam postotaka pred McCainom, otkako je objavljeno da Hillary Clinton namjerava prekinuti kampanju, a otkako Gallup provodi dnevna ispitivanja potpore registriranih birača predsjedničkim kandidatima, ovo je Obamin najbolji rezultat protiv McCaina.

Od sredine ožujka, otkako Gallup provodi ispitivanje mogućih ogleda predsjedničkih kandidata, Obama i McCain su većinu vremena vodili statistički mrtvu utrku.

Rezultati objavljeni u ponedjeljak temelje se na ispitivanju provedenom od 6. do 8. lipnja, na uzorku od 2.389 registriranih birača, s marginom greške +/- 2 posto.

Otkako je Obama osigurao nominaciju, Gallup pita registrirane birače za koga bi glasovali u ogledu Obama-McCain kad bi Hillary Clinton bila Obamin potpredsjednički kandidat.

Čini se da bi u ovome trenutku ta opcija donijela tri posto prednosti Obami, jer zajednički listić Obama-Clinton vodi ispred McCaina s 51 prema 42 posto glasova.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 01:19