StoryEditorOCM
Svijetživot im je postao pakao

Potresna priča ukrajinske obitelji koja je ‘zarobljena‘ na krivoj strani: ‘Ovo nije naš rat! Izgradili smo dom iz snova, a sada se tresemo od straha u susjedovom podrumu‘

Piše PSD
24. veljače 2022. - 09:55
Mlada ukrajinska obitelj napušta Kijev u utorak ujutro - one u separatističkim zonama koje ne podržavaju Rusiju našle su se blokiranimaAFP

U sjeni prijelomnih vijesti o ruskom napadu na Ukrajinu stoje milijuni osobnih priča na koje će novi događaji utjecati na vrlo ružan način. Neke od njih već su ispričane u svjetskim medijima.

Još prije početka invazije jedna ukrajinska obitelj progovorila je za engleski "The Sun" o nepodnošljivom životu u  kutku Ukrajine koji svojata ruski predsjednik. Obitelj je među onima koji su sa strahom promatrali kako više od 10.000 ruskih vojnika s tenkovima i topništvom ulazi u Donjeck i Lugansk.

Nekako su uspjeli poslati poruke iz ratne zone kako bi ispričali priču o strahu, životu bez struje i vode te skrivanju u podrumima. Okrivili su Putina da im je uništio živote izazvajući bojazan od Trećeg svjetskog rata.

Aleksej (38) je rekao: "Mislili smo da smo stvorili sretan dom, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:22