StoryEditorOCM
Svijetkupuj nezdravo

Poskupljenja mijenjaju navike: na jednom velikom tržištu organski bio proizvodi bilježe veliki pad prodaje, iako su neki postali jeftiniji od industrijskih

Piše PSD
27. rujna 2022. - 17:29
Posjetitelji ulaze u zgradu sajma Biofach u Bavarskoj gdje se održava vodeći svjetski sajam organske hrane i prirodne kozmetike VivanessAFP

Osvješteniji kupci hrane radije kupuju organske proizvode pod etiketom bio jer se smatra da su oni organski uzgojeni pa tako i zdraviji.

Budući da su ti proizvodi skuplji, kupuju ih kupci koji si to mogu priuštiti. Ali moglo bi se dogoditi da u njihovim hranjivim svojstvima može uživati širi krug potrošača.

Takav je trend na njemačkome tržištu. Organsko mlijeko, organski maslac ili organska mozzarella u maloprodaji se sada prodaju jeftinije od konvencionalnih proizvoda.

Mnogi Nijemci štede na organskoj prehrani zbog visokih cijena i inflacije. Organske trgovine prodale su znatno manje proizvoda u prva tri mjeseca ove godine, u siječnju za gotovo deset posto, a u ožujku za više od 18 posto. Sličan je trend i u veleprodaji, pišu njemački mediji, prenosi Fenix-magazin.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:43