StoryEditorOCM
Svijetproblematični poštar

Pošiljke misteriozno nestajale 5 godina, policija otkrila misteriju kad je naručila ‘cvijeće‘ koje nikad nije stiglo

Piše VIJESTI SD
2. prosinca 2023. - 09:47

Čak pet godina u Beču su misteriozno nestajala pisma i pošiljke, a što se dogodilo, otkriveno je slučajno kad je kriminalistička policija u jednoj drugoj istrazi naručila krivotvoreni novac s Darkneta, pod šifrom “cvijeće”.

“Cvijeće” im nikad nije stiglo, pa su policajci krenuli u potragu. Nisu riješili prijevaru s Darkneta, ali su ulovili 50-godišnjeg poštara koji nije raznosio sva pisma i pošiljke nego ih je skupljao u svojoj kući i to pet godina, piše fenix-magazin.de.

– Ovo se ne otkriva svaki dan, rekao je glasnogovornik policije.

Ured savezne kriminalističke policije je naveo kako je poštar pet godina sustavno krao pisma i pošiljke i čuvao ih kod kuće.

Poštar je rekao kako ga je posao preopteretio, a počeo je i alkohol pretjerano konzumirati što ga je dovelo do velikih osobnih problema pa je iz pošiljki uzimao vrijedne stvari. Tko zna koliko bi dugo još skupljao pošiljke da ga kriminalisti nisu slučajno otkrili jer im je zadržao kuvertu s “cvijećem” odnosno krivotvorenim novcem.

– Kriminalisti su istraživali sasvim drugu stvar. Na Darknetu su naručili lažni novac, “cvijeće” koje je trebalo dostaviti poštom. Ali narudžba nikad nije stigla. Policajci su pokušali drugi i treći put, ali bezuspješno. Htjeli su zapravo uhititi proizvođače i kupce krivotvorenog novca, ali kako pisma nisu ni stigla, postali su sumnjičavi i počeli istraživati poštu, priopćila je policija.

U rujnu, je policajac, koji je u pošti bio na tajnom zadatku, primijetio 50-godišnjeg poštara kako u središtu dostave otvara pošiljke. Policija je kasnije pitala poštara mogu li pogledati njegovu kućnu adresu, što je on dopustio.

Istražitelji su krenuli u provjeru i zaprepastili se: pronašli su tisuće pisama, trgovačkih kartica, telefonskih kartica, vaučer kartica i parfema, pronađene su čak  droga koja je poznata kao “čarobne gljive”. Policija je kod poštara pronašla i svoje “cvijeće” odnosno krivotvoreni novac. Međutim, poštar je prepoznao da je novac lažan, pa ga je ostavio.

Protiv poštara sada se vodi postupak zbog sumnje na kaznena djela komercijalne krađe, povrede tajnosti pisama te zadržavanja pisama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. ožujak 2024 06:43