StoryEditorOCM
Svijet‘braća zauvijek‘

Poruka ukrajinskog vojnika mnoge je rasplakala, muškarac u suzama s ratišta je poslao poruku susjedima: Kad prođe rat, spreman sam zagrliti svakog od vas

Piše M. V.
1. travnja 2022. - 13:17

Otkako je prije nešto više od mjesec dana Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu brojne obitelji bile su prisiljene makar privremeno odseliti kako bi pobjegle od opasnosti. Velik broj Ukrajinaca ostao se boriti za svoju zemlju, ali stariji, djeca i žene mirnije okruženje potražili su u okolnim državama. Na listu tih zemalja koje su širom otvorile vrata izbjeglicama pri vrhu se nalazi i Poljska. 

- Ja sam Sergej i živim u Ukrajini - započeo je svoju dirljivu poruku jedan od ukrajinskih branitelja koji je zbog invazije odvojen od svoje obitelji koja se sada nalazi u Poljskoj, državi kojoj on ima mnogo toga za poručiti. 

U videu koji je postao viralan na Twitteru otvorio je dušu i zahvalio se Poljacima na svemu onome što čine za Ukrajinu i njezine stanovnike. 

- Cijela moja obitelj je u Poljskoj. Moja djeca, žena i majka. Uvijek sam znao da su dobri susjedi. Slušajte, stvarno vam se želim zahvaliti, bit ćete moja braća zauvijek. Nikad neću zaboraviti da je Rusija napala moju zemlju i ubijala moje ljude. Nikad to neću zaboraviti kao što neću zaboraviti ni koliko je Poljska pomogla Ukrajini. Žao mi je, branit ću svoju državu. Miran sam jer znam da su moja djeca i moja obitelj sigurno u vašim domovima. Neka u Poljskoj uvijek bude mir, sunčano vrijeme i nebo bez oblačka. Neka se djeca igraju jer tako svijet i treba izgledati. Ali, takav svijet ne žele Rusi - kazao je Sergej plačući. 

Ponovio je koliko je ljutit na zemlju koja ih napala te ponovno iskazao zahvalnost zbog svega onoga lijepog što su za njih učinili susjedi. 

- Ponavljam, želim vam se zahvaliti poljskim zastupnicima, poljski diplomatima i njihovom predsjedniku. Želim se zahvaliti svakom Poljaku. Kad završi rat, spreman sam zagrliti svakoga od vas. Ovo dolazi ravno iz srca i bez ikakvog pretvaranja, zaključio je muškarac kojeg je ovaj rat već sada koštao mnogo, a najviše razdvojenosti s obitelji. Ipak, Poljaci su se pobrinuli za velik broj izbjeglica iz susjedne države i tako pomogli ne samo njemu nego i mnogim drugim obiteljima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 06:57